fbpx

Знаете ли как да се справите със замръзналата си кола?

грижа за колата през зимата Редакторите на AdMe.ru ни предлагат няколко хитри трика, с които набързо да улесним проблемите с  колата рано сутрин през зимата и да я предпазим от замръзване.

Повечето от тях са съвсем елементарни, а и можем да ползваме помощни продукти от дома.

И така:

  • Замръзналото стъкло ще размразите като смесите оцет и вода (3:1) и напръскайте стъклото. Как да го предпазим?: В 1л дозатор добавете 600 мл чист алкохол, 200 мл вода и 1 капка препарат за миене на съдове. Напръскайте върху стъклото.
  • Замръзнала ключалка ще отключим чрез обикновените средства за дезинфекция на ръце, които перфектно помагат за премахване на леда в ключалката. Нанесете няколко капки върху ключа или в ключалката.
  • Замръзналите врати и замръзване на уплътнението на вратата? Тук може да помогне най-обикновен спрей с малко подръчни средства от кухненския шкаф. Може да си приготвите такъв и вие като смесите малко олио с вода и напръскате или намажете уплътненията и избършете с хартиена кърпа.
  • Замъгляване на стъклата : Забършете ги с гъба за бяла дъска. А може да ги предпазите като напълните един стар чорап или платнена торбичка с абсорбираща субстанция за котешка тоалетна и го поставете под седалката. Пълнителят намалява влажността на въздуха и замъгляването на прозорците вече няма да ви притеснява.
  • Лед по страничните огледала : За да избегнете образуването на лед върху огледалата, просто ги увийте през нощта в найлонови торбички, закрепени плътно с ластик. След махането на торбичките сутринта, огледалата ще са идеално чисти.
  • Замразени и замъглени фарове трябва да почистите старателно и след това да нанесете тънък слой парафин – така няма да се задържа вода по тях. Ефектът продължава няколко седмици, и няма да се налага да ги бършете постоянно.
  • Засядане в снега : Винаги дръжте в багажника няколко пакетчета котешка тоалетна, която при нужда да наръсите под гумите. Друг много добър трик, който малко хора знаят, е да сложите под гумите постелките за пода от колата – те също ще помогнат за по-добро сцепление на гумите със земята.

loading…


Харесай, сподели, разпечатай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *