fbpx
 

Знаете ли чий труд е този портрет на Васил Левски?

Портрет на Левски

Добро утро, Българи! Знаете ли, че този уникален портрет на Васил Левски е нарисуван и подарен на България от талантливия българин Росен Райчев? Портретът на Левски е в президентството на България като личен подарък на художника за нашия народ.

Емигрирал от България, признат в САЩ, един от най-успелите съвременни български художници живее в Северна Америка от 12 години, но казва за себе си, че винаги ще си остане българин. Росен Райчев е роден на 23 март 1964 г. Започва да рисува още на 6-годишна възраст, завършил е Националната художествена академия като ученик на Светлин Русев, за чието творчество съвсем скоро предстои да издаде книга. Преди да заживее в САЩ, прекарва 5 години в Япония. Известен е със своите портрети, рисувал е личности като Морган Фрийман, Джаки Кенеди, двамата президенти Буш, както и предшественика им Джими Картър и др. Негова картина с огромни размери стои в главната сграда на CNN.

А Вие за кой известен талантлив българин ще ни разкажете? Хайде, хора, нека говорим и пишем за успехите на нашите сънародници, дори и за тези извън България, отколкото цяла седмица да обсъждаме лошият английски на депутатите ни!

Харесай, сподели, разпечатай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Как е една четка за зъби може да пломбира зъбите ни без досадната машина при зъболекаря ни?

вт мар. 3 , 2015
В Япония ученият Казуе Ямагаши е направил революционно изобретение в областта на личната хигиена. Благодарение на своето изобретение – специална паста за зъби, вече може бързо и безопасно да запечатват дупки и пукнатини в зъбите и да се възстановява зъбния емайл, без помощта на зъболекар, информира британско печатно издание. Съставът […]