fbpx

Защо в Азия не ядат хляб, млечни продукти, захар и шоколад?

Питали ли сте се защо японците и китайците ядат ориз, а не хляб?

На Изток хлябът е отбягвана храна. Жълтата раса обяснява не яденето на традиционната за българите храна с това, че тя е трудна за усвояване и надува корема. Изяден веднъж, хлябът поема стомашните сокове и течностите от другите храни, а след това се раздува вътре в нас. Ето защо хората с “дръпнати очи” от векове назад са заменили хляба с купичка ориз. Той обикновено е варен, предварително погълнал вода и след това надул.

 

 

 

 

 

 

А защо не ядат мляко и млечни продукти?

Азиатците не познават остеопорозата и различните болести на костите и ставите като артрит и радикулит. Причина номер едно за това е, че те не употребяват млечни продукти. Жълтата раса като цяло не притежава ензими, които да ги усвояват и затова там не се ядат сирена и не се пие прясно мляко.

Митът, че млечните продукти снабдяват организма с калции, е вече опроверган от учените. Те доказаха наскоро, че прекалената им консумация води до висока киселинност в ставите и това води до остеопороза, артрит и радикулит на стари години. Човекът е единственият бозайник, който пие мляко след сукалческа възраст. То заблатява власинките в червата и пречи на усвояването на полезните вещества от храната. Във възрастта след 40-50 години става направо опасно да се пие прясно мляко, което “изяжда” калция от костите, категорични са лекари.

Червеното месо също не е много желано на трапезата в източните страни.

Последно изследване на американски учени доказа, че червеното месо повишава кръвната захар. Доскоро се смяташе, че купичка с телешко варено влияе добре на диабетиците. Изобилието на морски дарове обаче е по-добър вариант за тях. Тя е ниско калорична , вкусна и съдържа вещества, които спират проблемите с метаболизма. Дори когато ядат свинско или телешко, и японци, и китайци го поливат със сос от смлени рибки. Рибата и морските дарове са богати на омега 3 ненаситени мастни киселени. Те са много полезни за организма за разлика от всички видове растително олио и животинска мас. Не влияят зле на кръвната захар и проблемите с теглото. Напротив! Преди време се появи “Ефект на ескимосите”, установен първо на Север. Това “явление” учените описват така: “Колкото повече риба ядат ескимосите, толкова по-малко пълнеят те”.

Захар и шоколад? Не!

Хората с дръпнати очи не обичат да ядат и захар. Белите кристали се добавят само в детски сокове и храни. Японци, китайци и корейци не изпитват глад към сладкото. Те успяват да си снабдят всички необходими микроелементи от морските дарове. Липсата на хром – така характерен за женския пол, е основната причина за ужасния глад за сладко у жените. Той може да се набавя с хранителни добавки или на хачета, но най-лесно се регулира с ядене на морски продукти.

Шоколадовият десерт е непознат за Японците, тъй като там какаото не е било познато векове наред. Заключителното ястие там се е правело с крем от червени бобови зърна. Друг вариант за десерт на Острова на Изгряващото слънце са плодовете.

 

 

 

 

 

 

Начална снимка: idubeimages.com

Харесай, сподели, разпечатай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *