fbpx

Защо на жената й е нужно хоби?

Защо всяка уважаваща и обичаща себе си, мъжа си, децата си и приятелите си жена “трябва” да има хоби?

zhenska energia, zhenska sashtnost, zhenska strast, hobi
Женска същност, енергия и страст

Мили дами, чували ли сте за така наречената “женска енергия“? Е, тя задвижва нашата женска същност, за да ни разграничи от мъжката такава по начин, по който да усетим жената в нас – да бъдем привлекателни дори без грим, да бъдем емоционално открити и без скрити комплекси, да отпуснем телата си, да забавим движенията и да станем по-нежни, да започнем да използваме интуицията си. Женската същност е най-мощната притегателна сила на планетата и когато жената се чувства добре, това се отразява на всички около нея.

Австралийската писателка Рейчъл Джейн Грувър дава много добро определение за женската същност: “Знаем, че жените са различни от мъжете. Имаме различен тип мозък, различни тела, форми, хормони, начин на общуване – а също така имаме и различна сексуална същност. Въпреки че всички хората имат както женска, така и мъжка природа, една от тях доминира. Жената усеща много повече удоволствие, когато женската й същност е основната, а един мъж – когато доминира мъжката му същност.

Вашата женска същност се активира, когато извършвате определени физически, енергийни или емоционални промени.”

Водейки се от това да направя все повече дами щастливи със своята женска същност, днес избрах темата за жената и хобито. Страстта да влагаме физическа и емоционална енергия върху нещата, с които се занимаваме, могат да ни направят по-добър човек, по-добра партньорка, по-добра майка, по-добра приятелка и най-вече жена, която да е удовлетворена от себе си, да преодолява лесно проблемите на работата, вкъщи, в леглото.

Какво е хоби?

Това е вид развлечение, занимание и увлечение, практикувано през свободното време. Хобитата на хората са много разнообразни в зависимост от техните интереси и умения. Хобито се различава от професионалната работа по това, че то в повечето случаи не носи парични облаги и се практикува доброволно в удобно време, може да е на различно от дома или работата място, а може и “по пантофи”. Не са малко случаите в които хоби страстта да е преминала и към професионално развитие на личността.

Защо на жената й трябва хоби?

  • За да не се превърне в “отчаяна съпруга” – домакинската работа няма край, но ако намерите нещо, с което да я направите приятна за вършене, думата “отчаяна съпруга” няма да се отнася за вас
  • За да има тема за разговор, която “я пали” – о да! Винаги ще имате тема, с която да започвате разговор или с която да покажете на останалите около вас колко дейна, креативна, любознателна или емоционална натура сте, а това винаги е във ваша полза.
  • За да има още нещо, на което да научи децата си – възпитание чрез личен пример плюс страст – какво по-хубаво на което да научите най-скъпите за вас същества.
  • За да усъвършенства себе си –  повярвайте, каквото и хоби да изберете за себе си, то определено ще ви усъвършенства както личностно, така и професионално.
  • За да има “бягство” от връзката –  ами да – не е нужно партньорите да правят всичко заедно по 24 часа. Една връзка би била доста по-пълноценна, ако и двамата партньори успеят да намерят време за себе си.
  • За да създаде среда от приятелки, а не от интриги – тук, мисля, не е нужно да давам допълнително обяснение “защо?” 🙂

Момичета, страстта към хобито ще ви направи по-добър човек, защото, когато се научите да бъдете отдадена към дадено нещо, постоянна във вършене на това нещо, да споделяте с другите нещата, свързани с това нещо, и да предавате емоцията, която изпитвате към това нещо, тази страст ще ви научи да използвате всичко това и в другите сфери от живота.

Топ 10 най-известни хобита за жени

1 Готварство

2 Мода

3 Маникюр, педикюр, козметика

4 Интериор или как да преобразим нещата у дома

5 Арт – рисуване, декупаж, крафт

6 Цветя и градинарство

7 Фотография

8 Четене на “женски” книги и книги за личностно развитие…често с вино в ръка

9 Писане на стихове, разкази, есета; видео блог със съвети

10 Спорт, танци

Харесай, сподели, разпечатай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *