fbpx

Защо хората са нещастни?

нещастен, нещастие, нещастни хора
Снимка: artsfon.com

Има хора, които през голямата част от живота си не успяват да намерят щастието и намират себе си за “каръци” или “обречени“.  Те сякаш се лутат от ситуация на ситуация, от работа на работа, от партньо на партньор….но не биват оценявани от другите или те самите не успяват да намерят удовлетворение. Ето някои от най-честите причини защо хората се чувстват нещастни според психолозите:

 

1, Не са истински – носят маска, за да впечатлят околните

маска, хора с маска, лицемерие, лицемери
Снимка: illustrationsource.com

 

Нуждата от внимание кара много хора да се фокусират върху представите и очакванията, които имат другите за тях и в крайна сметка забравят кои са те самите.

2. Позволяват на другите да определят живота им – какво, как и къде да правят, какво да желаят и какво да постигат

Едно от най-лошите качества на хората е да диктуват и критикуват живота на другите, само защото те го виждат по определен начин и така искат да бъде. И това се случва обикновено, когато този някой е познат , близък, колега….Да ви се е случвало непознат да ви казва как да си живеете живота? Не позволявайте на близките ви да определят живота ви, накарайте ги да приемат вашите мечти, таланти, дори щуротии – никога не се знае какво ще излезе от това, но със сигурност вие сам ще си носите отговорност за постъпиките и ако сте щастлив от тях, то вие ще носите цялата заслуга за това. Същото важи и за нещастието, разбира се 🙂

насилие, лоша компания
Снимка: diario26.com

3. Живеят, работят или дружат с погрешния човек / погрешните хора

В случаите, когато ги псуват, бият, злословят срещу тях, клюкарстват зад гърба им, унижават ги на публично място и вкъщи, а те въпреки това остават с тези хора и при същите условия на живот, нещастието е неизбежно и дори мазохистично. Това трябва да се промени, или никога този човек няма да бъде щастлив.

4, Не са готови за промяна

промяна, да се променим
Снимка: sadness-man.skyrock.com

Животът се променя и ние с него, ето защо всички трябва да са наясно, че промените в личния или в професионалния живот са едно предизвикателство, което може да направи и нещо хубаво за вас. Но няма как да разберете, ако не опитате.

5. Предават се, когато срещнат трудностите

Няма провали, има само резултати. И най-успелите и мъдри хора в историята са се проваляли, но това не ги е отказвало да действат. А и в процеса на работа, те разбират какво да променят, какво да запазят и от какво наистина трябва да се откажат, за да го заменят с друго…но все пак трябва да продължат напред, а не да се предадат с първата пречка пред себе си.

6. Хората са големи педанти

Понякога трябва да се отпуснете и да оставите живота да се случва без непрекъснати тревоги и управление на всяка една минута или всеки един детайл от личния ви живот или работата. Понякога нещата просто се случват от само себе си. Хората на това му казват  “случайности”.

7. Винаги чакат идеалния момент 

чакане на подходящия момент
Снимка: forum.scholieren.com

 

Този тип хора винаги мислят, че имат повече време, отколкото в действителност. Но един ден ще се събудят и ще видят, че няма повече време за правене или довършване на нещата, за които винаги са мечтали. В този момент или ще са постигнали целите, които са си поставили, или ще имат дълъг списък с извинения. Мисли от рода на: “ще си облека новият чифт обувки/панталони/рокля за някой специален момент”, “когато си намеря половинката, ще посетя това романтично кътче”….а откъде знаете, че кой момент е специален? И откъде знаете, че на това романтично кътче няма да намерите именно вашата половинка?

 

 
Харесай, сподели, разпечатай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *