fbpx

Защо дамската чанта може да бъде опасна за здравето ни?

chanta, gradska chanta, chanta na ramo Дамската чанта – красива, екстравагантна, елегантна, спортна, практична…но може да бъде и опасна за здравето ни! 

Това предупреждава физиотерапевтката Наоми Софър, цитирана от “Дейли Мейл”. Тя обяснява как много жени страдат от главоболие, болки в рамената, врата и гърба, именно заради неправилното носене и натоварване на дамските им чанти. 

В месеците ноември и декември – когато дамите имат повече поводи за пазар /коледен и новогодишен шопинг/, както и заради повечето поводи за купони, кодни събирания с колеги, благотворителни балове и прочие, тези болки се засилват. Това се обяснява с факта, че жените ползват все по-тежки чанти.

Носенето на чанта на едно и също рамо също е много погрешно, предупреждава Наоми Софър. Това напряга раменната област и врата и също причинява болка в областта на раменете, врата и главата.

пазарски чанти, съвети, шопинг съвети
Снимка: 10Best.com

Ето защо физиотерапевтката дава полезния и практичен съвет вида на чантите и тяхното натоварване да се избира според случая. Много други нейни колеги също напомнят, че жените по принцип носят доста ненужни вещи в чантите си “ако им потрябват”, “за всеки случай”.  Като цяло, според тях, дамите трябва да извадят всичко излишно от красивия аксесоар и да съобразят неготово ползване според мястото и целта, за който са го избрали, а не защото са свикнали с този негов модел. И да, дори и чантата да е огромна, това не означава, че трябва да се пълни на макс – идеята е да се допълни стила на обличане на дамата.

В случай че ви се налага да ходите на пазар, физиотерапевтите препоръчват да се ползват поне две чанти /тип торба/ в двете ръце, за балансирано натоварване, или ранички, а защо не и чанти с колелца.

А ние днес ви питаме: Кой е любимият ви модел дамска чанта?

 

 
Харесай, сподели, разпечатай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *