fbpx

За какво още можем да използваме лака за нокти?

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos

Водоустойчиви етикетчета

Използвайте козметиката в градината или на терасата, за да обработите табелките на подправките. Това ще ги защити от водата и от размазване. Нанесете малко лак върху хартиените етикетчета, за да ги защитите от увреждане.

Грижа за металните аксесоари

Защитете металната повърхност на евтините бижута от потъмняване и ръжда, като ги обработите с безцветна лакова основа. Това ще ви предпази от друга неприятна характеристика на евтините метални бижута, които оставят по кожата зелени следи.

Вдяване на конец в игла

За да вдявате бързо конеца в иглата с малко ухо, потопете крайчето в лак и изчакайте да изсъхне. Втвърденото крайче влиза много по-лесно.

Въжета и връзки на обувки

Намажете с лак крайчетата на връзките за обувки и на въжетата, вместо да ги горите със запалка, за да не се нищят.

Цветни вещи

Оцветете с различен лак вещите, например горната част на металните ключове, за да ги обозначите. Различната разцветка ще ви помогне да разберете за секунди коя вещ за какво е.

Малко брокат

Добавете малко блясък върху аксесоарите или върху вещите като нанесете с четката цветен лак и ползвате брокат в същата разцветка. Лакът няма да позволи на брокатените частички да се ронят и да паднат.

Хлабави винтове

Хлабавите винтове можете да затегнете като ги обработите с малко безцветна лакова основа и ги завинтите веднага, преди да е засъхнала. Това ще осигури двойно по-голяма стабилност на свръзката.

Маркировка върху кофата и бутилката

Маркирайте върху вътрешната или върху външната повърхност на кофата нивата, за да определяте различната вместимост. Върху бутилка можете да мацнете с цветен лак линия, за да знаете докъде да я напълните.

Бримка на чорапогащника

Спрете разнищването на бримките с малко лак, за да не се окажете с чорапогащник, който е целият на дупки.

Срещу трески

Ако забележите появата на неравности или трески върху дървесината на мебелировката, ползвайте малко безцветна лакова основа, за да я покриете, така че да не се убодете на нея.

Подсигурете зашитите копчета

След като зашиете копче, нанесете малко лак върху конеца и изчакайте да засъхне. Така има по-малка опасност конецът да се скъса. Ако копчетата са с бляскав ефект, нанесете лака върху цялото копче, за да не се лющи.

Прикрийте драскотини

Ползвайте подходяща краска лак, за да скриете малки драскотинки по повърхността на мебелировката или на дървената настилка. Ако се налага обработете с шкурка.

Спрете разнищването

За да спрете разнищването по ръбовете на тъканите използвайте безцветна лакова основа, като я нанесете върху зоната, която е точно преди разнищените части на тъканта. С остра ножичка отрежете вече отделените нишки и нанесете още малко от основата върху отрязаните крайчета.

Източник: apteka-optima.com


Харесай, сподели, разпечатай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *