fbpx

За какво да използваме утайката от кафе?

Пилинг

Утайка от кафе, смесена с любимия ви душ-гел, ще изчисти прекрасно мъртвите клетки от тялото ви. Кофеинът пък допълнително ще тонизира кожата.

kafe-i-med-za-masaj

Антицелулитни процедури

Смесете утайка от кафе с малко мед и приложете върху кожата на тялото ви преди душ. Внимателно отлепяйте дланта на ръката ви по време на масажа, защото медът стяга силно и може да получите синини. Но пък ефектът е невероятен!

Друг антицелулитен трик с утайката на любимото ви питие е комбинацията му с душ-гел, морска сол или захар. Душ-гелът ще изчисти кожата, кафето ще я тонизира, морската сол ще я стегне, а захарта ще я полира. Прекрасно, нали? Това е любимата процедура на бразилските манекенки.

Предпазване от лоша миризма в дома

За да премахнете или предотвратите неприятна миризма в дома, поставете утайка от кафе в малък съд и го пъхнете във вашия хладилник или до кофата за боклук. Друг вариант на освежаване на хладилника е да го почистите със смес от вода и утайка от кафе, или пък с кърпа, напоена с оцет или лимонов сок.

Премахване на мазнини и миризми от ръцете

Премахнете масло, грес или силна миризма от чесън и риба лесно, като смесите сапун с утайка от кафе.

Почисване на камината

Поръсете мокра утайка от кафе над пепелта, за да предпазите прахта да пада надолу, докато почиствате камината.

Грижа за домашните растения

utaika-ot-kafe-za-tor

За да наторите и подхраните вашите домашни растения, не изхвърляйте утайката от кафето рано сутрин. Добавете малко водичка към нея и я сложете в основата на китката. Така пръстта ще се напои и натори постепенно.

Предпазване от насекоми

За да не влизат мравки или други насекоми в дома ви, разпръснете утайка от кафе на местата, където домът ви е най-уязвим. Същият ефект можете да постигнете и ако разпръснете сол.


Харесай, сподели, разпечатай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *