fbpx

Важно ли е да сме гъвкави професионално, за да успеем в живота?

Роман Херцог - президент на Германия

“Простата истина днес е: Никой не може да си постави за цел да има само една професия в живота си. Аз призовавам за повече гъвкавост!

В обществото на 21-ви век, ние ще учим цял живот, ще овладяваме нови технологии и умения и трябва да привикнем с мисълта, че по-късно ще трябва да работим две, три или дори четири различни професии.”

Роман Херцог – немски политик и осмия федерален президент на Федерална Република Германия в периода Юли 1994 – Юли 1999 г.

Ако се колебаете с какво още да се захванете, за да допълните семейния бюджет, за да се самоусъвършенствате, за да придобиете повече самоувереност, за да печелите повече, за да запълните времето си, ето ви няколко примера за професии, които залагат на гъвкаво работно време, професионално и лично развитие, креативност, удоволствие от резултатите:

предприемач– развийте собствен или дружествен бизнес в различни професионални сфери – това винаги носи успехи

мрежов маркетинг– сътрудник на голяма фирма за директни продажби. Запознанства с много и различни по професионална идентичност хора, участие в семинари, личностно развитие и допълнителни доходи – какво по-добро?!

фотография – красивите и оригинални моменти радват окото на всички хора. Те дори са готови да платят за това удоволствие.

творец (бижута, сувенири, пластики, декопаж и тн.), художник – направете хобито и таланта си втора или трета работа.

Козметик, маникюрист, моделиер, фризьор – дори и само по празници, абитуриентски или сватбени поводи или в свободното време – ако сте добър, хората ще ви оценят подобаващо

писател, блогър – хората са чели и продължават да четат, особено ако има смисъл в думите на автора или удуволствие от прочетеното

интелектуалец – имате оригинални идеи, продайте ги или ги реализирайте сами.

Не забравяйте : Известните и богати хора са успели с цената на много труд, смелост, решителност и постоянство. Любопитното списание ви съветва да не се страхувате да експериментирате със себе си или с идеите си. Бъдете любознателни и креативни!


Харесай, сподели, разпечатай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *