fbpx

В какво са се провалили успелите хора?

стив джобс цитати

Не можем да не започнем от Стив Джобс: На 30 годишна възраст бил безцеремонно уволнен от борда на директорите на компанията, която създал – Apple.

Бил Гейтс: За Гейтс нещата не изглеждали розови, след като прекъснал обучението си в Харвард и се провалил с първата си компания Traf-O-Data, която основал с съоснователят на Microsoft Пол Алън. Първата идея на Гейтс не проработила, но след това създал империята Microsoft.

Опра Уинфри: е имала ужасно детство, била е уволнявана от телевизията, защото е дебела….

Акио Морита: Може да не си чувал за Морита, но със сигурно си чувал за компанията му. Sony. Първият продукт на Sony е бил уред за готвене на ориз, който вместо да готви ориза, го изгарял, и така били продадени по-малко от 100 бройки. Тази първоначална спънка не попречила на Морита и колегите му да създатат една компания, струваща милиарди.

Хенри Форд е фалирал 5 пъти преди да основе успешната Ford Motor Company.

Уолт Дисни е бил уволнен от редактор на вестник, защото „му липсвало въображение и нямал добри идеи“.

Майкъл Джордан: Повечето хора няма да повярват, когато чуят, че най-добрият баскетболист на всички времена е бил изхвърлен от училищния си отбор. Но това не го спряло. Джордан казва: „Изпуснал съм над 9000 стрелби в кариерата си, изгубил съм почти 300 мача. 26 пъти ми е било възлагано да направя победния изстрел и съм изпускал. Провалял съм се отново и отново в живота си. Това е причината да успея.”

Бейб Рут: Повечето хора знаят за него заради рекорда му по хоумръни (714) /в бейзбола – успешното тичане през всички бази след удар на топката/, но в комплект с всички тези хоумръни дошли и доста страйкаути (1330) /в бейзбола – неуспех при опит да се удари топката/. Даже десетилетия наред той държал рекорда по страйкаути. Когато са го питали за тези неуспехи, той отговорил: „Всеки страйкаут ме приближава до следващия хоумрън.”

Стивън Кинг: Първата му книга получила 30 отказа и той я хвърлил в боклука. Жена му го накарала да опита отново, благодарение на което е един от най-продаваните автори….

Елвис Пресли е бил уволнен от мениджър с думите: „Нищо няма да стане от теб, синко. Най-добре започни отново да караш камион“……

Фред Астер : На първия си кастинг получил листче, на което пишело: „ Не може да играе. Не може да пее. Почти плешив. Може да танцува мъничко.“ Станал известен актьор, но запазил листчето….

Винсент Ван Гог е продал през живота си само една картина- на приятел за жълти стотинки.

Алберт Айнщайн не можел да говори до 4- годишна възраст, да чете до 7, затова го мислели за бавноразвиващ се. Бил изключен от училище.

Томас Едисън е смятан за „тъп“ от учителите си, уволняван е от работа, защото не бил продуктивен. Провалил се 1000 пъти в опитите си да създаде електрическа крушка.

Исак Нютон: Нютон без съмнение е гений, когато става въпрос за математика, но той също е имал някои недостатъци в началото. Той не се е справял особено добре в училище и когато му била възложена задача да ръководи семейната ферма се изложил доста лошо. Толкова лошо, че чичо му поел ръководството на фермата и го изпратил да учи в Кеймбридж, където той създал известните закони във физиката, които използваме и днес.
успели, успешни, успели хора, успешни хора, провал, провалили

Сократ: Въпреки че не е оставил никакви писмени доказателства, Сократ е считан за един от най-великите философи на Класическата Епоха. Заради новаторските си идеи, по онова време той бил наричан „неморален, развалящ младежта човек“ и бил осъден на смърт. Но той не позволил това да го спре и продължил да обучава, докато не го принудили да се отрови сам.

Източник: businessinsider.com


Харесай, сподели, разпечатай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *