fbpx

С какво може да ви помогне амулетът на Цар Константин?

amulet-na-tsar-konstantin

Чували ли сте за амулета на Цар Константин?

Според историческите сведения, този амулет се е появил на сън на цар Константин. С него той е основал Византийското царство. В началото на 312 г. Константин преминава Алпите със своята армия и напада Максенций. Той бързо завладява Северна Италия с победи при Турин (Торино) и Верона, след което тръгва към Рим. Там той побеждава Максенций в легендарната битка при Милвийския мост на 28 октомври 312 г., в резултата на което става август или император на цялата Западна Римска империя.< /p>

Преди тази епична битка Константин кара войниците си да сложат на своите щитове това, което според християните е символа лабарум, въпреки че сред историците има противоречия относно това дали този символ има изцяло християнски, древен езически (соларен) или астрономически произход. Смята се, че лабарумът и свързаното с него мото „С този знак ще победиш“ /In hoc signo vinces/ са се явили като видение на Константин при Сакса Рубра и са вдъхновили преминаването му към християнството.

От този момент амулетът помага на всеки един да достигне максимума в начинанията си. Носи успех за всяко по-голямо начинание.

Някои твърдят и че защитава от нападения, грабежи и всякакви злонамерености.

Вие носите ли амулети? Ако да, какъв е вашият?


Харесай, сподели, разпечатай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *