fbpx

Пробвали ли сте масажа с лъжици на Рене Кох?

Масажът с лъжици е препоръчан за първи път от немския лекар Рене Кох. Той съветва да се прави редовно масаж на лицето, особено от жените навършили 30 години. Тези свои препоръки той обосновава с това, че с напредването на възрастта, естествената еластичност на кожата постепенно намалява и подкожната тъкан става по-отпусната. Ето защо, немският лекар и козметолог Рене Кох, препоръчва този масаж с лъжици.

masaj-na-liceto-s-lajici

Самата техника на изпълнение на масажа е много проста и изключително ефективна. Необходими са: две чаени лъжици кубчета лед, чаша студена вода и средна или малка купа с топло масло (зехтин, слънчогледово или масло от ленено семе).

1, Ако имате нанесен грим, го премахнете внимателно, измийте лицето си и нанесете овлажняващ крем.

2, Дезинфекцирайте лъжиците с алкохол или спирт и ги сложете в чашата с вода и кубчетата лед.

3, След това внимателно поставете охладените лъжици около очите и ги движете леко без голям натиск в посока на часовниковата стрелка.

4, Повторете процедурата няколко пъти, като задържате 2-3 секунди и охлаждате периодично лъжиците.

5, Редувайте студени и топли лъжици, като топлите ще бъдат в затопленото масло. Може да задържате за няколко секунди двете лъжици върху очите. Това ще намали подпухването на клепачите и торбичките под очите. След това оставете лъжиците за известно време в топлото масло и втората част на масажа може да започне. Масажирайте лицевите линии чрез леко натискане на лъжиците и чрез превъртане. Следвайте контурите на лицето. Не натискайте много и гледайте лъжиците да не са сухи. Ако е необходимо затоплете отново маслото. Нека движенията да бъдат плавни и леки. Повтаряйте едно движение три-четири пъти.

Препоръчва се масажът да е в рамките на 10 минути. В началото обаче може да ви е трудно, затова започнете с малко и с всеки изминат ден увеличавайте продължителността му. Започнете с 1-2 минути, и след това добавете по една минута всеки ден. На 10-ия ден масажът трябва да продължи поне 10 минути.

Ползите от масажът с лъжици на лицето са огромни: Кожата се освобождава от излишните течности, подобрява се притока на кръв, контурът на лицето се стяга и се намаляват видимите бръчки. Кох обяснява как при редовни масажи, резултатите ще бъдат видими до 10-12 дни.

Ето и самото видео на масажа с лъжици на Рене Кох, където руският лекар и козметик Анджелика Шандра обяснява инструкциите на масаж на лицето с лъжици за начинаещи. :

Харесай, сподели, разпечатай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *