fbpx

Много хубаво на хубаво ли е?

холът и вредните навици
Снимка: speedchicblog.com

Дълги години екипи от учени в различни страни изследвали причините за качването на теглото и стигнали до извода, че мястото, на което си почиваме и се чувстваме в безопасност, може да повлияе на количеството излишни килограми и сантиметри в талията.

Един любопитен факт в тази посока показва, че твърде уютния хол у дома ни прави дебели и мудни. Учените обясняват това с наличието на десетки възглавници и одеяла, красив мек килим и огномния телевизор в средата на стаята. Тези неща предразполагали към мързеливост и уседналост, което всъщност предизвиква затлъстяване, съобщават учените.  В подобна обстановка хората ежедневно стоят на дивана, където прекарват в часове гледане на сериали или реалита, ядат пуканки или чипс, управляват дистанционното и не си правят труда да стават. По този начин количеството движения за вечерта е сведен до минимум и това води до затлъстяване и диабет.

Вие какво мислите по този въпрос?

 Харесай, сподели, разпечатай

2 thoughts on “Много хубаво на хубаво ли е?

  1. Абе, ти бачкай по цял ден като хамалин, пък после нека ти е зле в хола с пуканките пред телевизора!!! А учените, които се занимават с психиката – демек психолозите пък казват, че такъв тип почивка се отразява чудесно на хората, защото първо се сплотява семейството , което заедно си лежи в хола на възглавничките пред телевизора и второ релаксирайки и немислейки за работа и други неща, хората се отърсват от стреса. Така че тия с тяхното напълняване да си гледат работата!

    1. За жалост учените изседват или тях си или хора които работят в офиси, за хамали и стругари, дума да не става, явно за учените хората които звършват физически труд не подлежат на изследване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *