fbpx

Кои неща правят Коледата специална?

ръчно-правена коледна картичка

1. Дари любов и съпричастие! Харесай някоя красива картичка от тези за благотворителни цели на Уницефт, на Фондация “И аз мога” или на някоя друга благотворителна фондация , за да дарите поне едно левче за самотните деца на българия, на някое дете в беда, или да подкрепите създаването на център за деца с аутизъм.

Прекрасната картичка пък подарете на някой ваш роднина, приятел, близък или непознат. Така освен красив спомен за Коледната нощ, ще дадете пример за извършено добро и на този човек.

2. Купете изкуствена или елха в саксия. Нека не изсичаме напразно зелените дървета. Ако все пак обичате живото дърво да присъства в дома ви, изберете такова в саксия, за да можете да го засадите пред блока или вдора на къщата ви след празниците. Боровите или Елховите клонки, овързани с красива червено-бяла панделка в красива ваза по средата на Коледната трапеза също е вариант – не го забравяйте!
хартиен ангел за коледна украса

3. Направете коледната украса от вещи, които вече сте използвали за други цели и трябва да изхвърлите. Дайте втори шанс на алкохолните бутилки, които с малко фантазия можете да превърнете в чудесни вази в червено, бяло и златисто – символните цветове на Коледната нощ.

А картонените кутии от цигари? Напишете си по някое желание или обещание, което ще си дадете, и ги закачете на коледната елха. Оригинално, нали?!

4. Споделете Коледната трапеза с вашите близки, дори и да сте скарани. Семейството е над всичко! Никой не трябва да е сам на този ден. Сложете ново, по-добро начало за Новата Година!

Снимки: crafts.kaboose.com


Харесай, сподели, разпечатай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *