fbpx

Кои малки неща в повидението ни могат да ни направят истински щастливи?

“Тайната на щастието”, “Тайната на любовта”, “Тайната на парите”…и какви ли не тайни ни откриват психолозите, психоаналитиците и социалните консултатни днес. Стремежът към щастие, любов и богатство е основната мисъл на всеки един от нас още със ставането от леглото всяка сутрин, та до лягането ни късно вечер. И така години, години…Милиони долари, евро, лева и други валути се харчат в инвестирането и покупката на книги за позитивно мислене, които да ни дадат практически съвети в тази насока. Но кои съвети се повтарят най-често във всяка една от тях? Ето тези малки неща в поведението ни, които трябва да научим да правим всеки ден, ние решихме да ви припомним, и които според всичките томове приложна психология, ще ни помогнат да бъдем истински щастливи.

съвети за щастие

Не се тревожете за това, което хората мислят за вас! – Не означава, че непременно трябва да сте непокист за чуждото мнение, защото по този начин ще избегнете и градивната критика, а тя ни помага да се развиваме като личности, но се интересувайте от мнението на хората, които смятате, че са реалисти и не ви завиждат. За другото мнение не се тревожете, защото, знайте, че няма как да угодите на всички и накрая това ще ви доведе депресия, отчаяност, ненавист, агресия….Все чувства, които водят и до сериозни болести на тялото, а не само на душата.

Променете вашето мислене в положителна насока! Мислете положително, защото според много психолози, мислите ни се материализират и по този начин или ще бъдете щастливи, или ще се провалите.

Положителното мислене спасява човешки живот! Множество са примерите в световен мащаб, които доказват как тялото може да се излекува не само от лекарства и билки, а и от устременост и положителни мисли. Не подценявайте себе си!

Ако се научим да харесваме и приемаме тялото си, каквото Господ го е създало, ще ни е по-лесно в живота! Това ни съветват от всяка книга. Тогава и хората около нас ще започнат да ни харесват – когато човек има самочувствие и показва на околните колко добре се чувства в тялото си, стриите, целулита, пъпките, бръчките стават невидими и за отсрещната страна. Те виждат само доброто ви чувство за хумор, усмивката ви, интелигенстността ви, жизнената ви енергия, добродетелите ви като цяло. Опитайте!

Ако все пак искате да промените тялото си и да изглеждате по-добре, не забравяйте – тренирайте, хидратирайте се, не яжте боклуци – все пак не сте казан за отпадъци!

Ако искате наистина да изпитвате истинска и необвързана с гняв връзка, не съдете околните и себе си за глупости! Когато избирате някого за приятел или партньор в живота, вие вече сте харесали дадени неща в него – останалото трябва да приемете такова, каквото е – не критекувайте като крещите или обиждате, не съдете, не осмивайте – ако искате да промените някого, което като цяло е егоцентрично, просто СЪВЕТВАЙТЕ! Предложете му на него или на нея да си купи нова дреха, нова чанта, да смени парфюма си, защото може би ще ухае по-добре, или да промени начина си на хранене, защото това ще го направи по-здрав и ще даде по-добър пример за децата ви и прочие, но никога не правете скандал за това как отсрещната страна се отнася към себе си! Той или тя са живели така дълго време преди вие да се намесите, а знаем, че навикът е втора природа.

За да получите, първо трябва да дадете – закон! Все пак богатите първо инвестират, а после получават блага от това, нали?!

…следва продължение.

Харесай, сподели, разпечатай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *