fbpx

Кои 10 храни, произведени в Китай, са опасни за здравето ни?

Китай е добре известен със своята голяма кухня и специфичен вкус, както и множество продукти, които използваме ежедневно. Китайски ресторанти са пръснати по целия свят и бавно се създава култ към китайската култура. Въпреки това, напоследък има някои слухове за липсата на стандарти в китайските продукти и някои страни бавно започват да избягват вноса на китайски продукти и е много лесно да се разбере защо. Китай е известна със своите фалшиви продукти, продавани по целия свят чрез Amazon, Ebay и още много други онлайн сайтове. Тези продукти са много евтини и не с добро качество. Често те съдържат забранени вещества, токсични са или фалшиви. Много често тези онлайн сайтове предлагат и храна, която се доставя директно от страната.

фалшиви храни от Китай

Днес ще Ви предложим списък от 10 лоши храни според световни сайтове, които ви съветват да се замислите преди да ги купите и консумирате.

1. Имитация на Яйца /изкуствени яйца/

Някои китайски сайтове излизат с видеа за това как да направите $ 70 на ден от производството и продажбата на фалшиви яйца. Химикалите, които са необходими са “Alginic Acid, Potassium Alum, Gelatin, Calcium Chloride, вода и изкуствен цвят.” Черупките на яйцата са направени от калциев карбонат. Яденето на тези яйца може да доведе до загуба на памет – деменция.

2. Baby формула

През 2004 г. 47 души бяха обвинени в произвоството на “мигновенна бебешка формула”, която доведе до това десетки деца да умират в Fuyang, Китай, съобщава CBS News. Формулата, съдържаща много малко хранителни вещества, вероятно е направена от тебешир и причини на децата да развитието на “болестта на голямата глава”, което направи главите на дечицата да се подуват и останалата част от телата им също бавно да се влошава.

3. Рибата Тилапия

Тилапия е риба, най-често отглеждана в Китай. Тези риби са едни от най-лошите, най-токсичните и нездравословни храни за консумиране, на които можете да попаднете. Тя изяжда всичко, което се намира на дъното на отпадъчните води, в която се отглежда. В Китай е известно, че рибарите, които я отглеждат, не биха я дали дори на децата си. Те я отглеждат предимно за износ – 80% от тилапията в Америка идва от Китай.

4. Китайски ябълков сок

Вярвате или не, приблизително 50% от ябълковия сок, продаван в Съединените щати, идва от Китай. Китай е най-големата страна – производител в света, която ползва пестициди или химически отпадъци върху храните и дори не се опитва да се бори с това.

5. Кал продавана като черен пипер

Продавач на пазара в Китай провинция Гуандун събира местната кал я продава като черен пипер, а белият пипер го прави основно от брашно. Неговото оправдание за обосноваване на продажбата на тези фалшиви подправки е, че те “няма да убиват хора.”

6. Пилешко месо

През 2013 г. Министерството на земеделието на САЩ одобри продажбата на китайски пилета в Америка. Много експерти по безопасност на храните обаче оспорват качеството на тази храна като припомнят, че заболавянията по птиците, а и болести, причинени от хранене, са изключително често срещани в Китай поради факта, че там се произвеждат повече пестициди от която и да е друга страна в света и произвоството в тази страна и промишлеността са причинители на огромен процент на замърсяването на въздуха, почвата и храната.

7. Изкуствени нудели

Съоръжение в град Zhongshan, Китай прави най-малко по 5,5 тона фалшиви нудели. През 2011 г., хората започнаха да се оплакват, че нуделите, които по принцип се правят от сладки картофи, имат странен вкус. Допълнително разследване доведе до откровението, че тези нудели са съставени от царевица с индустриално мастило, което да им придаде лилав цвят, и парафин.

8. Говеждо месо, направено от свинско

Тъй като свинското месо е по-евтино в Китай, някои ресторанти го продават вместо говеждо месо – естествено, обработено с химия. Това, което те използват, са екстракт от говеждо месо и агент „стъкло“, за да “мариноват” месото в продължение на 90 минути. Лекарите съветват хората да стоят настрана от този фалшив продукт, защото дългосрочната му употреба може да доведе до “бавно отравяне, деформация и дори рак.”

9. Китайски Чесън

Американски инспектори алармират, че китайският чесън е изобилно пръскан с химикали и това е причината за лошият му привкус и следвкус. 31% от чесъна, продаван в САЩ, е от Китай.

10. Зелен грах

Още един луд сценарий … Зеленият грах в Китай е открит през 2005 г. и все още се произвежда. Там обаче вече се произвежда и фалшив зелен грах, в който се използва соя и зелен оцветител – натриев метабисулфит (химично вещество, което се използва като белина и като консервант). Този оцветител е забранен за използване в хранителни продукти, защото може да причини рак, както и инхибира естествената способност на организма да абсорбира калция. Как да го познаем? – Този вид зелен грах не се размеква при варене и водата се обръща в неестествен зелен цвят.

Източници: cnn.com, healthandbeautyteam.com и althealthworks.com

Харесай, сподели, разпечатай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *