fbpx

Кое сплотява една двойка най-добре?

влюбени в един стил, облекло за влюбени, тениски за влюбени, тениски за двойки Когато си влюбен, времето, прекарано заедно с половинката, никога не стига. Все искаме да сме заедно, да правим всичко заедно, да ходим на едни и същи места заедно….Дори в модата отдавна има тенденция влюбените да се обличат в един стил, в еднакви цветове.

Днес Любопитното списание попита няколко влюбени двойки: Кое сплотява една двойка най-добре?

влюбени с куче, заедно, двойка с куче, двама гледаме телевизия Те казаха: “Когато правим нещата заедно, независимо какво, и когато пътуваме заедно на дълъг път.”

Та днешната статия се написа сама 🙂 Е, добре де, и с помощта на две момичета, които дадоха няколко професионални съвета от практиката си.

Психологът и семеен консултант Петя Георгиева обяснява отговорът на нашите влюбени двойки така: “Дали ще бъде спорт, посещение на интересно събитие, концерт или изложба, общите дейности носят редица позитиви за една двойка:

Сплотяват двамата партньори;

Изграждат сигурна привързаност между тях;

Свързват участниците в двойката на интимно, интелектуално и духовно ниво;

Развиват усещането за заедност и принадлежност;

Развиват у партньорите умения за справяне в различни ситуации;

Изграждват потенциал да се справят с разрешаването на проблеми заедно.

пилатес за двойки, пилатес Гергана Колева Практиката пък на инструктора по Пилатес Гергана Колева показва, че тренировките в залата по Пилатес помагат на двойките, както да постигнат по-добра стойка, да стегнат тялото си, да имат по-добра визия – плюсовете на този вид спорт, така и да постигнат баланс и хармония първо в себе си, а след това и с партньора си. “Когато се вслушат в тялото си,  когато го усещат по-добре, тогава те биха били много по-полезни един за друг и удовлетворени един от друг. Когато са в хармония със себе си, ще могат да бъдат в хармония и баланс и с любимия човек. “, казва още Гергана, която отдавна е отделила място за влюбени в залата . Тя също така акцентира и върху това, че когато двама партньори тренират по едно и също време, те взаимно се мотивират и допълват. “Все пак партньорът ни е този, който най-много може да въздейства и да подкрепя”, убедена е Гергана.

Монотонността в начина, по който протича ежедневието ни обаче, много често води и до монотонност във връзката между двамата партньори, особено ако са заедно от много време и живеят под един покрив”, категорична е психологът Петя Георгиева. “Те вече се познават отлично, познават своите добри и лоши навици, странности и предпочитания. Вършат всичко заедно. Накратко, лесно можем да минем в другата крайност – да сме винаги и навсякъде заедно с половинката като “скачени съдове” и да загубим своето лично пространство”, предупреждава още семейният консултант. “Това може да доведе до “изхабяване на връзката” и в резултат дори до раздяла.
Затова тук ключът към пълноценната връзка е балансът. Той се се постига, когато обръщаме внимание и отделяме време за общите неща, но и намираме време само за себе си и за това, което лично на нас ни харесва – хоби, срещи с приятели, или просто това , което ни кара да се усмихваме. “, завършва препоръките си Петя.
Няма да пропуснем да попитаме и Вас – Кое сплотява вашата двойка най-добре? 

 

 

loading…


Харесай, сподели, разпечатай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *