fbpx

Кое е най-лесното и добро упражнение за Вашия мозък?

super brain yoga exercise, упражнение за мозъка Това е едно упражнение, което преди векове се е считало за обичайно наказание при непослушание в Азия.

Практическата му история обаче показала и още нещо – то е мощно средство за работа на мозъчната дейност – това в днешни дни го е превърнала в мощно средство за стимулиране на концентрацията и паметта.

Учените доказват, че чрез това упражнение – клекове и притискане на ушите, циркулацията на кръвта в мозъка се засилва, той получава повече кислород и това му дава повече енергия. Кръстосването на ръцете пред гърдите и държането на меката част на ушите пък балансира работата на лявата и дясната част на мозъка. Освен това, притискайки тези точки на ушите, засилвате процесите на усвояване на нови неща и учене.

Правила за изпълнение:

Всеки от вас може да започне с колкото повторение иска, стига да се чувства добре – всяка сутрин по десет клека, например. С времето може да удължите повторенията и те да достигнат до 3 минутно изпълнение.

За хора с проблемни колена, разгрейте преди упражнението като приклекнете леко и завъртите няколко пъти първо надясно, а после наляво коленете си с длани върху тях.

Вдишваме , клякайки, издишваме, изправяйки се!

 

 

loading…


loading…


Харесай, сподели, разпечатай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *