fbpx

Какво ще спечелим от спортните тренировки или танци в зала или на открито?

tanci

Фитнес тренировки, йога, пилатес, танци, баскетбол, волейбол, футбол…Какво можем да спечелим, ако редовно практикуваме спорт? За какво са по-полезни – за тялото или за душата ни? Хайде да видим какво ни съветват фитнес, танци и йога инструкторите?

Спортът, под каквато и да е форма, е превенция срещу много болести. Той ни помага да се преборим със стреса, получен в нашите ежедневни задължения на работата ни, при грижата в отглеждането на децата ни, в спорове с близки и приятели, при финансови проблеми и прочие.

Но стресът не е единственото нещо, заради което си заслужава за се запишеш на танци, йога или плуване. Той е социално ориентиран и ни помага да се социализираме добре в обществото, а така да ни избави от самотата и депресиите. Спортът помага и в бизнеса ни. Не вярвате? Замислете се защо толкова много богати и успели хора посещават различни спортни клубове – фетнес , голф….Залата, фитнеса, или спортната полянка са място, където осъществяме нови запознанства. Среща те с хора от “различен калибър” и по този начин ти създава множество възможности за разговори, преговори, или просто приятно “убиване на времето”, а в същото време се грижи и за тялото ти.

yoga

Йогата, например, не е само спорт, тя е философия. Създадена е да обедини тялото и духа, за да сме в единение с тях. Танците ни правят щастливи, докато извайват тялото ни – та кой не обича да танцува?!

Във фитнес или спортните зали укрепваме мускулите си, изгаряме и получаваме енергия за тялото, подобряваме работата на сърцето ни. А след това се чувстваме хем отпочинали, хем заредени за нови дела – мозъкът ни работи по-добре. Доказано!

soccer

Отборните спортове пък като футбол /дори и на малки вратички/, волейбол, баскетбол, ни правят отговорни към другите около нас, дисциплинирани, социално-ориентирани, верни на отбора.

Каквото и да изберете да практикувате, дори и непрофесионално, знайте едно: спортът ни прави по-добри и по-красиви!

Харесай, сподели, разпечатай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *