fbpx

Какво да сготвим за Хелоуин?

 Ако мислите да организирате  Хелоуин парти тази година, крайно време е да започнете да планирате гощавката. Една от важните части на този празник ще бъде да измислите екзотичните храни за Хелоуин като пръсти, черепи, насекоми във вид на сладкиши.

Ръце в кръв:

Използвайте различни на цвят и дължина франзели, които да потопите в кетчуп или лютеница.

Пица – Мумия:

Направете обикновената рецепта за пица по нестандартен начин, като я украсите в по нестандартен начин.

Страшни хот-дог сандвичи:

Правите обикновен хот-дог, като обаче оставяте лютеницата или кетчупът да потекат по франзелата, все едно кърви.

Тения Сандвичи:

(ако не ви се прави хот-дог, направете този тип сандвичи) При тях кренвиршите трябва да са нарязани на ленти и “разхвърляни” като страшни зъби, и трябва да прибавите задължително пак кетчуп или лютеница=

Пръчици във вид на Призраци:

Използвайте геврек и бял шоколад, за да се подготви тази призрачна рецепта. Първо трябва да се потопи геврекът в бял шоколад. После се слага настрана върху восъчна хартия, за да изсъхне. Когато шоколадът изсъхне, се правят ожулвания от черен шоколад. Рисуват се естествено очи и уста, за да е реалистичен образът.

Пръсти във вид на Чудовища

Вземете микс от колбаси и продълговати питки. Отрежете парче на върха, за да направите място за ноктите. Сега нарежете на ленти питките и колбасите, за да е лесно увиването им . Използвайте малка клечка за зъби, за да издълбаете  място за ноктите накрая. Така приготвените пръсти – чудовища, се печат във фурната за 8-10 минути. След като ги извадите от фурната, запълнете идълбаната част, която ще служи за нокът, с кетчуп.

Зловещи Очни ябълки

Използвайте обелени, твърдо сварени яйца. Разрежете ги на половина и отделете жълтъците в друга купа. За тази рецепта използвайте малко шунка, различен вид маслина , кетчуп или доматен сос, сол и червен пипер на вкус.

За основа слагате разрязаният на половина белтък. Прибавяте шунката, нарязана на кръгчета и жълтъкът. Маслинката слагате по средата, за да послужи като око. Поливате с малко кеткчуп или доматен сос. Слагате сол и червен пипер на вкус.

Солените Кости

Използвайте тесто за солети за тази рецепта. Нарежете тестото на малки парченца. Сега върху всяка солетка изрежете процепи  от двата края и по средата, така че те да изглеждат като малки кости. Поръсете едра морска сол върху костите и след това да ги поставяте върху хартия  за печене. Пекат се в продължение на 10-12 минути или докато леко покафенеят.

 

Разбира се, незабравяйте Печената тиква!

Снимки: ifood.tv

Харесай, сподели, разпечатай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *