fbpx

Какво да правим, когато сме под стрес, а не можем да си позволим психолог?

полезни съвети, трикове

Един забавен статус във Фейсбук ни направи впечатление през изминалата седмица – “За какво са ни психолозите, след като има толкова много магазини и дестинации по Света ? ?✈️?”

Та, Любопитното списание giasks.com реши да го сподели с Вас. И да, ако се замислим, той е доста достоверен. Когато не можем да си позволим психолог, не трябва да позволяваме на проблемите и стреса да ни надвият – та на света има толкова много неща, които можем да направим, за да се оттървем от тях, просто трябва да седнем и да се замислим, да плануваме…Ето ви няколко неща, които са масово достъпни, а носят много релакс и зареждане:

1 пазаруване /шопинг терапия/ – жените обичат часовете скитане из етажите на моловете, или из главната улица на града. Дори и да не купуват, те се прераждат само чрез “плакнене на окото”. Това ги разтоварва, кара ги да забравят за настоящите проблеми. Ако са  в компания, още по-добре!

2 Като казахме компания, разибра се , не трябва да забравяме чаша кафе с приятели и ….клюкарстванееее. Може да ви се стори несериозно, обаче клюкарстването дава много на хората – мъжете също обичат да клюкарстват, така че да не се измъкват 🙂 Обсъждайки нечий чужд живот, облекло, проблеми, спортни отбори, известни личности и прочие, ние също се оттърсваме от нашите собствени проблеми – а това води до релакс и облекчение.

3 Пътуване – море, балкан, спа, риболов, сафари, дори барбекю в двора ни, това са няколко отлични прихолози. ” Човекът е човек, когато е на път”, защото забравя домашните грижи, опознава нови места и местни традиции, запознава се с толкова много хора, сприятелява се с някои от тях, преживява невероятни, понякога трудни, моменти, а така гради спомени, които после пък са тема на разговор у дома, с приятели, в офиса…Колкото повече възможности има човек да пътува, толкова по-търпелив, толерантен, спокоен и опитен е той като личност.

4 Посещение на спортно мероприятие, концуртгалерия, музей, зоологическа градина, луна прак….Всяко едно място, което ни кара да се образоваме или забавляваме, може да се счита за добър психологически трик в оздравяването на нашата психика.

5 Практикуване на спорт – той е в основата на това да имате “здрав дух в здраво тяло” – спортът дава много – отпуска психиката, зарежда духа, прави тялото ни красиво, а организма ни здрав.

6 Да се опита нещо ново – да се вкуси ново ястие, тотално различно от вкусовете, с които сме свикнали, да се посети ново място, да се направи нещо екстремно…Това не винаги е лошо, но ни дава богат опит.

Нещо да пропускаме?

 
Харесай, сподели, разпечатай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *