fbpx

Какви здравни и козметични трикове да ползваме при спешни случаи?

– Знаете ли, че когато пиете хапче, то няма да ви приседне, ако си вдигнете едната ръка нагоре докато преглъщате? Ами пробвайте и ще разберете.

– Когато страдате от главоболие, независимо от какво е породено – мигрена, стрес или друго, просто вземете едно ледено блокче от физера, задължително увито в плат, найлонова торбичка или друга материя, и потъркайте слепоочията, врата, челото…Този метод е един от най-често използваните болкоуспокояващи средства от хора страдащи от мигрена или друг вид хронични болки в главата.

Ако усещате напрежение в областта около сърцето, изкашляайте се няколко пъти дълбоко! Това действа като масаж на сърцето, а доста често спасява и от сърдечен пристъп.

Ако не успявате да заспите дълго време, изнервени сте, напрегнато ви е в душата без причина…Използвайте техниката “4-7-8”. Това е “Йога техника за бързо успокоение и заспиване. С нейното изследване се занимава и професор Андрю Уейл от Университета в Харвард, който силно я препоръчва. Какво трябва да направите:

1. Вдишайте през носа в продължение на 4 секунди.

2. Задръжте дъха си за 7 секунди.

3. Бавно издишайте през носа в продължение на 8 секунди

Имате подпухнали очи? Лошо! Много лошо! Е, сложете по едно кръгче свежа краставица, картоф, или пакетчета чай, които сте запазили след запарката и охладили във фризера, върху клепачите и направете свеж погледа си и махнете от лицето си изморения вид.

– Като споменахме подпухнали очи, синините и торбичките под очите пък, ще успеете да премахнете светкавично, ако използвате мехлем за хемороиди. Не вярвате? Звучи ви абсурдно? Ами попитайте някоя елитна манекенка, как действа тя при такава ситуация! Разбира се, можете да добавите към тази техника и изстудена лъжица, с чийто гръб потупвате торбичките под очите.

– Сутрин в огледалото виждате, че ви се е появила пъпка на носа или на бузките, а имате важна среща през деня и не желаете да ви виждат така навън? Пастата за зъби е най-добрият ви помощник в тази ситуация. Действайте, няма да съжалявате!

>

Следва продължение

Харесай, сподели, разпечатай

1 thought on “Какви здравни и козметични трикове да ползваме при спешни случаи?

  1. Много полезни съвети, а това с мехлема за хемороиди направо ме разби ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *