fbpx

Как жените да прекарват времето у дома по-пълноценно?

Как жените – семейни и несемейни – да прекарват времето у дома по-пълноценно? За семейните ще е трудно, но не невъзможно. Може пък да се изненадате от вас, мили дами 😉

 

В дните, в които ни се налага да стоим у дома за повече време, ние дамите трябва да избягаме от скуката, която обикновено завладява мъжете 🙂 . Затова днес Gi ви предлага няколко варианта да разнообразите живота си вкъщи, като се отдадете на дейности, които ще ви направят по-красиви, по-удовлетворени, по-креативни, по-любопитни, по-добри в дейностите, с които се занимавате, както и да засилите “женската енергия” в себе си.  

pricheska-na-plitki
прическа на плитки

1 Пробвайте различни прически пред огледалото – направете си плитки като на ученичка, сложете си различни видове очила , направете муцуни и щрак – ето ви материал за Instagram и Facebook. Ако пък ви допада идеята да покажете самия процес на фризьорката във вас, може да направите и кратки щури клипчета за Tik-Tok .

Разбира се, плитките са само начало. За да е по-забавно, направете си прическа като на баба ви от едно време 🙂 Продължете с тийн любимата ви визия. После направете няколко сериозни снимки с бизнес кок и делови грим, тук може отново да включите различни модни аксесоари като очила, шалове, вратовръзки…. За семейните дами, развеселете приятелите си с визията на заетата мама . Е, после може да промените косата на вафлички, къдрици, на опашки…на изкусителка

lakirane na nokti u doma, domashna terapia za nokti, spa na race i nokti
Лакиране на нокти у дома

2 Като си пишем за прически, няма как да не продължим с маникюра, нали?! Времето у дома е най-добрият момент да пробвате различни цветове на лак, ако сте с естествен маникюр, а също така и да си направите спа терапия на ръце и нокти. Вземете си любимо етерично масло, топла купичка с вода, а после не забравяйте заздравителите.

 

3 Отделете си повече време за четене на книги или списания. Четенето на книги за личностно развитие може да допълни липсата ви на познания в дадени области, или да ви даде допълнителна мотивация и самочувствие за нещата, с които се занимавате. Четенето на списания , особено с любимото питие, пък ще ви зареди емоционално. Освен това в различните списания може да намерите доста полезна информация от различните сфери на живота, а не само клюки….За някои жени четенето на истории за известни личности и черпенето на “опит” също е пълноценно прекарано време, така че ако сте от тях, дерзайте 😉

 

4 Гледане на филми – това винаги е добро решение в забързания ни свят. Филмите дават също много като ползи – смеем се, плачем, страхува ме се,  размишляваме, учим се…

5 Време за онлайн чат с приятелки или онлайн флирт чат – а защо не и двете.

6 Време за разчистване на гардероба, отсяване на модерно, старомодно или просто не по нашия размер. Най-добрият вариант да свършите това и резултатът да ви хареса, е да си направите домашно модно дефиле пред огледалото – сортирайте, комбинирайте, ходете на пръсти, правете фасони, забавлявайте се. Дрехите и обувките, които няма да задържите, винаги може да дадете за рециклиране или за дарение.

7 Ако наистина разполагате с много домашно време, сега е моментът да прегледате “Wish list – а” ви от Нова Година. Направете си ревизия на постигнатите задачи и желания, а после продължете със стратегия как да осъществите всичко, което остава, за да го изпълните през настоящата година. Това ще е и времето да определите приоритетите си, което не е за подценяване.

8 Време е да се научите да готвите – първо за вас и после за другите. Експериментирайте с рецептите, с подправките, с чините и цялостната визия на ястията – това наистина може да бъде хем забавно, хем вкусно 😉

9 Домашна дискотека – танцувайте дами, танцувайте! Развихрете се  и пробвайте различни музикални стилове, никой не ви гледа! Това ще ви зареди емоционално със сигурност.

10 Засилете креативното си мислене – използвайте сюжети от книги или филми, помислете как вие самата бихте продължили и завършили историята. Отворете стар фото албум и се отдайте на спомени – това разпуска. По този начин ще задействате и способността си за асоциации в стил “В търсене на изгубеното време” .

margaritki-v-saksia, domashna gradina-s-cvetya
Маргаритки в саксия

10 Създайте домашна цветна градина – напълнете дома си с цветя – така ще зарадвате очите и душата си.

…и знайте, с всичко изброено дотук, а и с нещата, които междувременно ще ви хрумнат, ще засилите своята “женска енергия” и направите жената във вас по-добра, по-умна, по-креативна….по-удовлетворена от себе си и така по-щастлива. Действате, дами!

Харесай, сподели, разпечатай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *