fbpx

Как да се предпазим от измръзване?

-20 са градусите в повечето градове в България днес. Бъдете внимателни! За да ви предпази от измръзване, Любопитното списание ви дава няколко безценни съвети:

полезни съвети

– обличайте се с топли, по-широки дрехи – колкото повече въздух има между тялото ви и дрехата, толкова ще ви е по-топло

– не забравяйте топлите напитки – те не само ще ви стоплят в зимните дни и нощи, но и ще ви предоставят необходимите витамини и минерали. Идеален избор за това са чаят, топлото мляко и чаша ароматно кафе Разбира се, вечер винаги можете да изберете и чаша греяно вино или греяна ракия.

черен чай

– Носете дебели плетени или пуларени ръкавици, а не кожени такива – кожените може да са последен хит на модата, но те не могат да ви стоплят добре. С тях рискувате да получите замръзване на пръстите.

– Носете задължително шапка или ушанка. Не мислете толкова за прическата, винаги можете да се срешете, когато влезнете натопло в офиса, или просто намокрете леко косата и я оформете.

Спортувайте редовно – това подобрява кръвообращението на крайниците и по-рядко ще страдате от студени ръце и крака

Един добър масаж е идеален начин да засилите кръвообращението на тялото. Освен това ще ви отпусне, както тялом, така и духом.

– Носете със себе си овлажняващ и подхранващ крем за ръце и лице. Ако не в чантата си, то поне в офиса си дръжте такива. При толкова студено време, няма как кожата ви да не изсъхва или да се напуква. Не го допускайте!

И не забравяйте: една усмивка може да сгрее душата на човек много повече, отколкото това може да направи един климатик 😉


Харесай, сподели, разпечатай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *