fbpx

Как да сбъднем желанията си за Нова Година?

Любопитното списание реши предпразнично да ви даде няколко идеи как да осъществите желанията си през новата година. Успех!

1.

Да си намеря работа.

да се подготвим за интервю за работа Напишете новото си CV и го предложете на бъдещия си работодател в първите работни дни след новогодишните празници. Тогава, опиянен все още от изминалите тържества, сърце няма да му даде да ви разочарова. Е, вие все пак се постарайте да кандидатствате за подходяща на вашите знания и професионални умения позиция.

2.

Да спра цигарите.

да спрем цигарите Знаете ли колко много пари ще спестите на месец ако спрете да харчите за нещо, което хем ви вреди на здравето, хем си плащате за това?! А с тези пари бихте могли да си купите някоя красива риза, блуза, рокля, обувки, часовник…Бихте могли да изненадате близък за вас човек с билет за някои касов кино хит и пуканки…Или да купите красив подарък за любим човек…А защо пък просто да не прекарате уикенда на чист въздух в компания от рибари и нова въдица? С остатъка от парите купете каса бира за тайфата – така, ако не хванете риба, няма да сте на “сухо”.

Друг начин да спрете цигарите се оказва гледането на снимки, показващи ефекта от пушенето върху кожата. Все пак суетата в днешни дни може да победи желанието да запалим. Учени от Швейцария доказали, че снимките въздеайстват на жените на емоционално ниво и много рядко на интелектуално такова. Специалистите са категорични, че кампании, които обръщат внимание към пораженията, които тютюнът оставя върху женската красота, са много по-ефективни от обикновената статистика за здравословните рискове.

3.

Да си хвана готино гадже.

да си намерим гадже Ами действайте! Не е нужно да чакате часовникът да удари 24 часа, за да изпълните това си желание. Какъв по-добър момент за ново запознанство от празничната нощ, когато стотици хора са навън щастливи и жадни да изкрещят на целия свят “Честита Нова Година!”. Не стойте вкъщи, излезте на площада и се хванете на новогодишното хоро. Другото е “Божа работа”.

4.

Искам просто да имам една успешна и щастлива 2012 година.

да подобрим самочувствието си ( И дано не свърши светът, че имам още толкова неща да свърша. ) Щастието е състояние, а не даденост, категорични са психолозите. То трябва да се почувства, а не да се търси. Започнете да мислите позитивно, защото това е първата крачка към щастието, съветват още специалистите. Ето защо новата мания на хората станаха книгите и филмите за позитивно мислене като “Тайната” например.

Спрете с негативните мисли, те не помагат на никого, само ще ви изнервят или разплачат. Променете нагласата си за живота и ще видите колко по-красив може да бъде той. Все пак всяко нещо има поне две гледни точки.

Ако видите нещо хубаво у колегата, непознатия служител в банката, продавача в магазина, бармана, приятеля ви, дори и мъничко да е то, кажете му го! Комплиментът е като бумеранг – неусетно ще ви се върне. А какво по-добро от това някой да ви каже нещо красиво. Но, бъдете искрени!

Мислете нестандартно! Не на стереотипите! Ако сте изнервени и не можете да свършите нищо в офиса, потанцувайте! Няма къде? Тоалетната не е само за оправяне на грим или палене на цигара. Сериалът “Али Макбийл” е един чудесен пример за това.

Ако пък ви посрещнат с критика или неподходящи подмятания за външния ви вид, усмихнете се! Това е най-добрият начин да излъжете мозъка си че сте щастливи. Той не прави разлика между истинска или фалшива усмивка. А наред с това отвърнете на нападките с дума на лека самоирония. Чувството за хумор ще парира желанието на отсрещния да ви развали настроението и да продължи да ви обижда. Зигмунд Фройд нарича този похват “символично унищожаване на врага”.

5.

Искам да подобря самочувствието си. Искам хората да ме забележат.

Ако видите вашето добро самочувствие в чуждите очи, ще си повярвате, нали?! Ето затова първо “излъжете” тях, че се чувствате горд от себе си. Изправете се! Психолозите казват, че когато сме с изпънат гръбнак, изглеждаме, а и се чувстваме уверени. Бъдете по-решителни! Дори и да сгрешите, това кара хората около вас да ви се възхищават на инициативата ви и да вярват във вашите умения. “Господ обича смелите!” пък казват старите хора.

Пофлиртувайте! Виртуално или реално, този похват винаги носи добри емоции и повишава самочувствието.

Влезте в конкуренция! Ако я преодолеете, това ще ви даде допълнително самочувствие. А при дамите конкуренцията помежду им прави от тях истински секс-бомби.


Харесай, сподели, разпечатай

1 thought on “Как да сбъднем желанията си за Нова Година?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *