fbpx

Как да създадем най-щастливото работно място?

офис, работно място, съвети, атмосфера, любопитно За хора, на които им се работи с кеф.

В началото на тази работна седмица решихме да Ви изготвим план – картина за това как да направите вашето работно място най-щастливото място, на което прекарвате по-голямата част от деня си. Именно защото най-дълго стоим там, за сметка на часовете прекарани със семейството, с гаджето, с приятели, на пътешествие, за хобито си и т. н, работното място трябва да ви предразполага, да не ви натоварва, да ви зарежда…И така, ето и нашите съвети:

Какво да променим в офиса?

1 атмосферата – цветове на стените, цветовете на папките, цвета на чашата за кафе, подложката на мишката….всеки цвят трябва да е вашият цвят .

Оранжевият и жълтият зареждат и мотивират към творчество. Оранжевият е чудесен антидепресант, създава добро настроение, помага да приемем негативните събития в живота, да простим, да преодолеем неразрешима ситуация.

Жълтото е символ на интелекта и логическото мислене. Той задържа вниманието за най-дълго време, избистря мислите, когато сме объркани, стимулира умствената дейност. Добър е при учене, увеличава бързината на мислене.

Зеленият успокоява очите. Не се препоръчва, когато ни е необходима бързина на мисълта и действията, тъй като зеленото успокоява и отпуска.

Червеният цвят влияе положително при апатия, депресия, страх, неувереност. Формира лидерски качества.

За повечето хора синьото е любим цвят. Това е цветът на креативността, а също и на вярата, на истината и разума. Свързва се с интелекта, честността и искреността и с умението да се говори. Синият цвят е отпускащ и успокояващ, добър е за размишления и медитации.

Виолетовото е цветът на вдъхновението и е свойствен за лечителите и творческите личности.

За атмосферата в стаята, в която творите или работите, е важно и дали е подредено или разхвърлено. Обикновено творческият хаос е много ползотворен, но за мнозина това е допълнително натоварване върху психиката и сетивата, затова е важно да си изчистите за вас самите навикът за подреждане и разхвърляне, докато работите.

цветя, музика, работно място, щастлива работна атмосфера Фамилни снимки, красиви картини, фотографии, музика – още няколко неща, които могат да направят атмосферата на работното място щастлива, стига да се погрижете за това. Ако споделяте офиса с други хора, и дори бюрото, погрижете се тези неща да не вредят на работата и на другия човек 🙂

Какво да променим в отношението си към другите? бизнес среща, работа с колеги, работно място, любопитно, съвети

2 колеги и тяхното настроениеусмивката е заразна, лошото настроение също – Вие преценявате от към какво да се пристрастите.

Искайте помощ не е срамно, а и ще стане по-бързо, ще спестите нерви, ще научите нещо ново. Давайте помощ – ще Ви ценят, ще Ви уважават, ще търсят мнението Ви, ще се чувствате полезни.

Разказвайте вицове и забавни истории, които сте прочели в социалните мрежи, чули сте на чаша кафе с приятели, или които самите вие сте преживели! Така ще стопите бързо ледовитите погледи на лошите колеги, а и може да станете любимец на колектива.

Правете комплименти – не спестявайте хваленето, когато е нужно и явно. Не бъдете лицемер, бъдете искрени.

Какво да променим в приоритетите си?

3 работен план по приоритети – ще направите работния процес по-лесен. Направете си и график с въпроси и задачи, така че в напечени ситуации да не се чудихте “ами сега какво щях да правя?”

Какво да променим в обедната и следобедната почивка?

кафе почивка, кафе пауза, клюки с колегите, работна среща 4 отпускайте се като котка – разтягане на стола, почивка за кафе и клюки с колегите…Какво по-добро!

Какво да променим в мисленето си?

5 Не мислете за работното време и, че сте на работа – представете си, че сте артист, творец – свършената работа носи удовлетворение и човек си тръгва от офиса с усмивка.

Ще се радваме да споделите Вашия опит в това как правите вашето работно място щастливо. Ако пък сте от тези, които след прочитане на тази статия, ще променят нещо , ще Ви бъдем благодарни да споделите какво точно променихте и как се чувствате след това. В коментарите , разбира се 😉

Усмихната седмица!

 

loading…


Харесай, сподели, разпечатай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *