fbpx

Как да разпознаем колко натурални са съставките в козметиката?

Снимка: bubblews.com

По правило производителите на козметика се задължават да посочват подробна информация за срока на годност и състава на продуктите. Четейки етикетите обаче, не винаги успяваме да разберем какво точно съдържат любимите ни кремове за лице и ръце, шампоаните, душ геловете, пастата за зъби и другите продукти.

Най-лесно това може да стане като погледнем дъното на опаковката, особено ако тя е под формата на тубичка. На гърба й винаги има печат със срока на годност и едно квадратче. Именно то показва съотношението на естествени съставки и чиста химия в продукта.

Тъмните на цвят – черно или кафяво, квадратчета „подсказват”, че продуктът е чиста химия без нищо природно в него. Понякога това не е чак толкова вредно, защото в съдържанието може да има предимно благородни метали като сребро, злато и други елементи, които не се считат за натурални, но са полезни за нас. Но ако тази козметика се рекламира като съдържаща в себе си билки или масла, а притежава тъмно квадратче, не купувайте!

Червените квадратчета показват, че козметиката ни е направена от 70% химия и 30 % натурални съставки. Само за информация, даден продукт се счита за лечебен, ако в себе си съдържа минимум 35% от основната билка, която се рекламира, че опаковката съдържа.

Зелените са най-хубавите квадратчета. Те “казват”, че продуктът е изработен изцяло от натурални съставки.

Ако на опаковката липсва подобно квадратче, по-добре не си я купувайте, ясно е защо производителят крие информация от нас.

Източник: bubblews.com


Харесай, сподели, разпечатай

3 thoughts on “Как да разпознаем колко натурални са съставките в козметиката?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *