fbpx

Как да очистим тялото си от токсини?

Решили сте да направите детоксикация на тялото? Днес ви ви предлагаме 7 полезни храни, с които да пречистите тялото си от нежеланите токсини в оргаризма ви:

1.Плодове
Плодовете са с много висока концентрация на течности и действат пречистващо на организма. Те са лесни за храносмилане и са богати на антиоксиданти, хранителни вещества, фибри и много важни за организма витамини, като витамин C, витамин D и др.

2. Броколи
Броколите са универсална, вкусна и нискокалорична храна с много високо съдържание на антиоксиданти. Те стимулират детоксикиращите ензими в храносмилателната система, както никоя друга храна не би могла. Много високо е и съдържанието на протеини, витамини и влакна. Затова хапвайте от него смело!

3. Лимони и портокали.
Цитрусовите плодове имат благотворно влияние върху храносмилателния тракт. Лимоните, портокалите, лаймът нормализират процесите на усвояване на хранители вещества и подпомагат за изхвърлянето на токсините от организма. За да улесните детоксикацията, всяка сутрин стартирайте деня с чаша прясно изцеден сок от лимон. Помнете, че витамин С е един от полезните витамини за този вид „лечение“.

4. Зелен чай
Познат на човечеството от хиляди години, зеленият чай има благоприятно влияние върху метаболизма, пречиства организма и засилва перисталтиката.Той е мощен антиоксидант-подобрява състоянието на органите и стимулира системата за детоксикация на черния дроб.

5. Храни със зелени листа
Синьо-зелените водорасли, ечемикът, марулята, декоративното зеле, спанакът, люцерната или други подобни органични храни обезателно трябва да присъстват в очистителната програма. Те са много богати на хлорофил. Той избавя тялото от вредните токсини, намиращи се в околната среда, от тежките метали и от хербицидите (вид пестициди, преназначени за унищожаване на тревисти плевели). Основната му роля е в пречистването на черния дроб.

6. Лук
Лукът стимулира черния дроб за производството на детоксикиращи ензими, които премахват напълно остатъците от вредни вещества в храносмилателната система. Ето защо няма да сгрешите ако добавяте нарязан на кръгчета суров или готвен лук към всяко от любимите си ястия. Не след дълго ще усетите как за по-малко от седмица ще се почувствате много по-добре.

7. Сурови зеленчуци
Ако не разполагате с кухненски робот или сокоизтисквачка, просто яжте плодовете сурови. В противен случай, изстискайте един лимон и два портокала или пийте домашно приготвен сок от моркови и ябълки. Не му мислете много! Здравето е безценно!


Харесай, сподели, разпечатай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *