fbpx

Как да не се самозабравим при коледното пазаруване?

пазаруване за Коледа, Нова Година, 14-ти февруари, 8-ми март

– Отделете точно определена сума, която сте готови да похарчите за празниците, и я отделете! – Ако тези пари стоят в общия ви бюджет, има голяма вероятност да надхвърлите тази сума в харчове за подаръци, храна, пиене, забавление, и накрая да сте “на червено”.

– Предварително си набележете определени покупки! – Онлайн пазаруване или посещение на МОЛ-ове – все тая, разгледайте предварително коледно-новогодишните оферти и каталози, за да може да направите дори и бегло сравнение на цените и промоционалните продукти. Така ще ви е по-лесно да определите празничния си бюджет.

– Не пазарувайте “на килограм”! – Не купувайте неща, само защото са на промоция или само защото са празници, а после прилежно да подредите в някой шкаф и да забравите за тях. Търговците само това чакат. По правило дамите са тези, които обичат да правят такава грешка, затова тази коледа ги съветваме да постъпят друго яче. Пазарувайки “на килограм” не ви носи нищо ползотворно, напротив, това са пасивни покупки, които в последствие няма да ви трябват и ще пълнят гардероба вкъщи без причина, или ще събират прах, ненужно използваеми. Ако все пак имате такива вещи, които не са ви нужни, помислете за човек, на когото биха били – Коледа е страхотен повод да направите хората щастливи.

– Пазарувайте от места, където са склонни да смените или върнете стоката! – По време на празници, много често се купуват подаръци, без да се премерят по размер или огледат внимателно. Хубаво е да пазарувате в магазини, онлайн или реални такива, които правят замяна на вашата стока, в случай че човека, на който сте направили подарък, дадената вещ не му отива или не му става по размер…За целта разбира се, пазете и вашата касова бележка!

Любопитното списание на България Ви пожелава Приятно пазаруване!


Харесай, сподели, разпечатай

1 thought on “Как да не се самозабравим при коледното пазаруване?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *