fbpx

Как да НЕ се изложим на фирмения купон?

Краят на месец ноември е, когато дойде времето за организация на всякакви видове партитастудентски, фирмени, колено-новогодишни…С днешната статия Любопитното списание ще ви даде няколко съвета за това как ако не да станите център на внимание, то поне да НЕ се изложите на тях 🙂 Днешната статия е за това как да НЕ се изложим на фирмения купон.

Не говорете на “Ти” с шефа!

Празничната и непринудена атмосфера, пийването и хапването на фирмения купон кара хората да се отпуснат повече, отколкото установените между вас и шефа ви отношения позволяват. Не прекрачвайте границата и не говорете на “ти” с шефа си, освен ако той или тя не ви помолят да забравите за официалностите. Правите лошо впечатление у него, а и оставяте впечатление у колегите си за подмазване.

Не говорете за работа!

Запомнете едно – отишли сте да празнувате, а не да вършите работа! Разговорите за заплата и повишение най-добре оставете за друго време, когато никой няма да ви пречи да обсъдите това с началника ви. В крайна сметка, шефът ви също е човек – и той има право на почивка и на време, през което да се отпусне и да не мисли за работа. Времето отделете за вицове, танци…само не прекалявайте с клюките!

Не пийте като “прасе”!

Контролирайте се! Дори и шефът да се налива, не следвайте неговия път. “Шефът винаги е прав!” На следващия ден вие може и да не си спомняте нищо, но той вероятно ще помни и ще си е изградил ново, не особено положително мнение за вас.

Не се опитвайте да бъдете център на внимание на всяка цена!

Оставете това да стане естествено, а не като крещите, ръкомахате ръце или разказвате непрекъснато вицове.

Флиртувайте, но с мярка!

Има доста случаи на връзки, започнати от фирмени купони, но между колеги, а не между служители и наставници. Който и да ви привлича в този момент, не прекалявайте с флирта. Заложете на леки искрени комплименти, погледи, танци…но не се “мляскайте” или “обарвайте”, особено пред погледите на другите служители на фирмата – това е грозно и след фирмения купон ще изглеждате като “лека жена” или “женкар-негодник” в очите им.


Харесай, сподели, разпечатай

3 thoughts on “Как да НЕ се изложим на фирмения купон?

  1. Какъв е смисъла да седим на една чаша вино, както правят някои млади госпожици :Р

    1. e da de, ama e slujebno sabirane vse pak, ne e kato da se napiem majkata na disko ili vkashti!? Ok, 1 chasha vino ne, ama 2 e dobre 🙂

      Pak i samo pieneto li pravi kupona?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *