fbpx

Как да изберете подарък – бижу?

полезни съветиНе сте направили все още избор какъв подарък да купите за ваш близък човек? По българска традиция, пазаруването в последния момент е обичайна практика. Ето няколко съвета за това как да изберем бижу за подарък, ако сте се насочили в тази посока:

– За да се ориентирате най-лесно в това какво би се харесало най-много или въобще би се харесало, замислете се за какъв тип човек избирате бижу – ако подарите нещо класическо и изчистено като модел на ексцентричен човек, носещ нестандартни аксесоари, това няма да се оцени подобаващо – или поне би било само за пред Вас.

– Другият начин е да подарите нещо, което би отговаряло на стила на обличане на вашият познат или позната или цветовата гама, в която обича да се облича. – Красиви комбинации стават между червено и черно, черон и бяло, синьо и зеленео, синьо и жълто, кафяво – червено, сиво и синьо, сиво и бяло…..Само помнете, че златото се съчетава с топли цветове като кафявата гама, а среброто със студените цветове – сиво, синьо, светло зелено….

– Разбира се , никой не казва да се избира само измежду златото и среброто. Тази година например на мода ще са бижутата и аксесоарите от естествени материали , особено от дърво, тъй като навлизаме в Годината на дървения кон. Ето защо едно етно или еко – бижу би бил прекрасен подарък.

Отдавна не е на мода да се подаряват цели комплекти от обеци, гривни, колиета и пръстени в едно! Тъй че можете спокойно да се насочите към едно или две еднакви по модел и стил неща и ще бъде достатъчно.

За да изберете пръстен, ще ви трябва със сигурност размер на пръста, затова по-добре избягвайте този вариант, а и е доста ангажиращо. Освен ако не желаете да акцентирате върху собствените си чувства по този начин.

Часовниците са прекрасен подарък, както за жените,така и за мъжете. Те са отличен аксесоар и класически подарък. Изборът на часовник обаче също не е лесен и за него също можете да приложите по-горе изброените правила – стил на обличане, характер…Ако знаете каква е любимата модна марка на човека, това е голямо предимство. Ако не знаете, винаги можете да попитате някой близък до вашия познат, любим, любима.

И за финал ще ви напомним нещо: подарък, избран без идея и получен без емоцията на отсрещния, е само прахоуловител 🙂

Прочетете още: Как се поддържат бижута от различен материал?


Харесай, сподели, разпечатай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *