fbpx

Как да бъдем успешни в годината на Дракона?

дракон

Според източния календар високосната 2012 г. e под знака на Дракона. Тя започва на 23 януари 2012 г. и приключва на 9 февруари 2013 г. Драконът се смята за най-могъщия знак в китайския хороскоп. Той е първият от 12-те зодиакални знаци. Затова според азиатците Годината на Дракона до би могла да определи и какви ще бъдат следващите 12 години.

Според китайската митология съществуват различни видове дракони, като всеки разполага със собствени сили и сфери на влияние. Те са общо девет. Най-известни от тях обеча са:

chinese dragons

Крилатият, или още небесен, дракон е син или зелен. Той контролира дъждовете и наводненията и е единственият сред китайските дракони, който има крила. Смятан за пазител на боговете и на небесните дворци. Той дърпа юздите на божествените колесници.

Има дракон, който пази подземното царство, скъпоценните камъни и богатствата. Властва и над вулканите.

Приличащият на крокодил, е владетел на морските дълбини и техните обитатели.

Златистият символизират царската власт. Той е Земен дракон.

Рогатият дракон е смятан за най-силен сред “роднините си”.

През 2012 година господстващ ще бъде Водният черен дракон.

Китайските вярвания го сочат като пазител на богатството и дома. Той символ на могъществото, безгрижния живот и процъфтяващото бъдеще. За Дракона като огнено животно се смята, че е непредсказуемо, и затова и годината най-вероятно ще е такава.

Мъжете, родени в годината на Дракона, имат труден, но материално обезпечен живот, а жените са сговорчиви и трудолюбиви.

Драконът символизира още късмета и напредъка. Той носи богатство, добродетели, хармония и дълголетие. Китайците знаят добре, че тази година може да привлече като магнит в живота ви голямата любов или изобилие и богатства, но и лесно може да ви ги отнеме.

През 2012 г. е важно да се радвате и оценявате положително всичко, което ви се случва. Не бъдете егоисти или алчни и не си играйте с чуждите чувства! Не очаквайте обаче лесни пари! Преуспели ще бъдат онези, които са дипломатични, умни и досетливи. Тази година ще е успешна за творческите личности и за тези, които умеят да пестят и да работят хитро с парите си. Всичко, което правите или говорите, трябва да бъде проверено и пресметнато. Не бъдете мързеливи! Възползвайте се от това, което ви предоставя 2012 –та година!

За родените в годината на Черния воден дракон:

Под знака на Дракона са хората, родени през следните години: 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024 г.

В годината на Дракона са родени пълководци, мъдреци, творчески личности. Обичат да командват и понякога има опасност да се самозабравят. В любовта представителите на тази зодия трудно се решават на обвързване, трудно се влюбват, но пък бързо печелят симпатиите на противоположния пол.

Според азиатските народи, знакът на Дракона е символ на четирите благополучия – богатство, добродетел, хармония и могъщество. Драконът се разбира добре с Плъха и Змията, донякъде с Петела. Не е добър съюзник на Тигъра и Кучето.

Фън шуй съвети за дома и офиса:

В древен Китай черният воден дракон символизира императора – власт и могъщество. В днешни дни той е символ на щастие и успех.

За да привлечем късмета и благоденствието в дома или офиса си, е добре да го украсим с фигурки, статуетки и изображения на дракон.

Драконът е свободолюбиво същество. Той обича пространството и свободата. Затова неговото изображение трябва да се постави в близост до или в отворено пространство. Броят на фигурките в дома да не е повече от пет. Всяка от тях трябва да има достатъчно свободно пространство и да е поставена на нивото на очите. Тематичната украса на дома и офиса можем да допълним и със символи на водата – миди, раковини, водорасли, риби.

Подходящите цветове са черно, синьо, зелено, но и червено и жълто, тъй като драконът обича пищността и ярките цветове.

Източник: chinesefortunecalendar.com


Харесай, сподели, разпечатай

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *