японски масаж на пръстите на ръцете

Снимка: healthexpertgroup.com

 Една стара японска техника за масаж на пръстите на ръцете може да ни помогне да овладеем и превъзможгнем лесно и бързо притеснение, страх, тъга, гняв. Тя се състои в това, когато човек усети, че се ядосва, или че е притеснен от нещо, той бързо трябва да хване с дясната си ръка съответния за това отрицателно чувство пръст и да го държи или притиска леко, докато не усети облекчение.

За притеснение:

Хванете палеца на лявата ръка и го стиснете, или масажирайте леко.

Когато сте ядосани, изпитвате пристъп на агресия:

Хванете средния пръст на лявата ръка и го стиснете, или масажирайте леко

Когато сте тъжен:

Хванете безименния пръст на лявата ръка и го стиснете, или масажирайте леко

Когато ви е страх от нещо:

Хванете показалеца на лявата си ръка и го стиснете, или масажирате леко

…и така, докато не усетите, че лошото е отминало.

Има още няколко позитивни резултата от масажирането на пръстите на ръцете. Освен за справяне с емоциите, то „мачкането“ на пръстите може да помогне и за доста здравословни проблеми. Ето някои от тях:

  • Масаж на палеца – Масажът на палеца по цялото му протежение хармонизира състоянието на стомаха и далака. Облекчава нервното напрежение, тревожността и депресията. Помага при кожни проблеми, главоболие, болки в стомаха.
  • Масаж на показалеца – Масажът на показалеца по цялото му протежение подпомага дейността на бъбреците и пикочния мехур. Облекчава чувството на страх, мускулните крампи, болките в гърба, зъбобола и проблемите на храносмилателния тракт.
  • Масаж върху средния пръст – Регулира работата на черния дроб и нервната система. Тушира чувствата на гняв и несигурност. Подобрява сърдечно-съдовата дейност, облекчава менструалните болки и главоболието.
  • Масаж върху безименния пръст – Благоприятства дейността на белите дробове и храносмилателния тракт. Облекчава чувството на стрес, както и шума в ушите, проблемите с дишането и обмяната на веществата.
  • Масаж върху кутрето – Подпомага дейността на сърцето. Успокоява нервното напрежение и чувствата на тревожност и несигурност. Облекчава болките в гърлото, метеоризъма и проблемите с костната система.

Любопитното списание Giasks.com очаква отзвуци от това, как ви се е отразила тази японска техника – дали работи, или пък не за Вас 🙂