fbpx

Как бързо да овладеем притеснението, страха, тъгата и гнева?

 

японски масаж на пръстите на ръцете
Снимка: healthexpertgroup.com

 Една стара японска техника за масаж на пръстите на ръцете може да ни помогне да овладеем и превъзможгнем лесно и бързо притеснение, страх, тъга, гняв. Тя се състои в това, когато човек усети, че се ядосва, или че е притеснен от нещо, той бързо трябва да хване с дясната си ръка съответния за това отрицателно чувство пръст и да го държи или притиска леко, докато не усети облекчение.

За притеснение:

Хванете палеца на лявата ръка и го стиснете, или масажирайте леко.

Когато сте ядосани, изпитвате пристъп на агресия:

Хванете средния пръст на лявата ръка и го стиснете, или масажирайте леко

Когато сте тъжен:

Хванете безименния пръст на лявата ръка и го стиснете, или масажирайте леко

Когато ви е страх от нещо:

Хванете показалеца на лявата си ръка и го стиснете, или масажирате леко

…и така, докато не усетите, че лошото е отминало.

Има още няколко позитивни резултата от масажирането на пръстите на ръцете. Освен за справяне с емоциите, то “мачкането” на пръстите може да помогне и за доста здравословни проблеми. Ето някои от тях:

  • Масаж на палеца – Масажът на палеца по цялото му протежение хармонизира състоянието на стомаха и далака. Облекчава нервното напрежение, тревожността и депресията. Помага при кожни проблеми, главоболие, болки в стомаха.
  • Масаж на показалеца – Масажът на показалеца по цялото му протежение подпомага дейността на бъбреците и пикочния мехур. Облекчава чувството на страх, мускулните крампи, болките в гърба, зъбобола и проблемите на храносмилателния тракт.
  • Масаж върху средния пръст – Регулира работата на черния дроб и нервната система. Тушира чувствата на гняв и несигурност. Подобрява сърдечно-съдовата дейност, облекчава менструалните болки и главоболието.
  • Масаж върху безименния пръст – Благоприятства дейността на белите дробове и храносмилателния тракт. Облекчава чувството на стрес, както и шума в ушите, проблемите с дишането и обмяната на веществата.
  • Масаж върху кутрето – Подпомага дейността на сърцето. Успокоява нервното напрежение и чувствата на тревожност и несигурност. Облекчава болките в гърлото, метеоризъма и проблемите с костната система.

Любопитното списание Giasks.com очаква отзвуци от това, как ви се е отразила тази японска техника – дали работи, или пък не за Вас 🙂
Харесай, сподели, разпечатай

4 thoughts on “Как бързо да овладеем притеснението, страха, тъгата и гнева?

  1. И аз съм го пробвала, може и да си внушавам , не знам, ама ме успокои…Ама щом го препоръчват, едва ли само един – двама са го ползвали 🙂

  2. Показаният по-горе метод дава безотказни резултати. Изпробвах го на кандидат-студентски изпит тази година. Разбира се, навярно го има или елемента на самосугестията, но все пак резултатът беше впечатляващ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *